Peugeot 308 NEW

15.05.2014 08:49

Peugeot 308 NEW – výbavové stupně / Allure Active Access

Francouzská kráska s germánskou lingerií. Jednoduchým stylem energické karoserie, výtečným zpracováním kvalitního interiéru a jízdními vlastnostmi Vás osloví tak, že se těšíte si do něj sednout a ovládat jej.
Jak asi bude působit na ženu?
Barvu si zvolí sama. Možná bílou. Ta je nyní v kurzu a osmičce sluší. Bude se jí líbit, že nemusí mít klíčky v ruce, ale může si je nechat v kabelce. Následně usedne v příjemném sedadle, obklopena čistou palubní deskou, bez změti páček a knoflíků. Přímo se dívá na volantem nezakrytý, vyvýšený přístrojový štít. Nad řadící pákou je dominantní dotyková obrazovka stejné velikosti jako nový iPad 5. Najde zde vše. Od ovládání klimatizace, rádia, navigace a elektronických pomocníků pro bezpečnou jízdu. Co ji udělá velkou radost je přeměna dotykové obrazovky v obraz zadní parkovací kamery s jednoduchými naváděcími doplňky. Couvání má perfektně vyřešeno! Auto má manuální řazení, ale chystá se též automat. V rozjezdu do kopce Vás podrží zase jiný asistent, tak žádné stresy z možné jízdy vzad!
Ranní make up s ní zvládne, jak se sluší na rozenou Francouzku bravurně. Obě sluneční clony jsou vybaveny oboustranným osvětlením. Nad předním sklem má centrální světlo s dvojitými stranovými bodovkami a jsou zde svítící piktogramy pro ocheckování připoutání všech sedících v jejím autíčku.
Než se rozjede, uchopí malý vytvarovaný volant, který se výborně drží. Start je jednoduchý. Tlačítkem Stop-Start. Klíč zůstává v kabelce. Díky světelné optice s osazením Full LED, je auto ve dne na silnici zdůrazněno a v noci jsou na silnici vidět i ježci.
Nový Peugeot 308 ženy určitě osloví. Je to bezpečné, přítulné auto s poctivě měkčenými plasty, voňavou kůží a připravenými ochrannými 7 airbagy. Má všechny předpoklady být pro ženy jmenovaným miláčkem.


Čím zaujme muže?
Dynamickou, členitou stavbou karoserie zaujme i dámskou část řidičské populace. Díky snížení hmotnosti, využitím vysokopevnostních ocelí je karoserie dostatečně tuhá a umožňuje skvělé jízdní vlastnosti, které Vás i díky nadstandardním tlumičům překvapí. Sedadla jsou sportovní a mají výrazné boční vedení. To nebrání tomu, že jsou i pohodlná. Silnější diesel 1.6 HDI má utlumené vibrace i hluk, je pružný a umí jezdit do 5l. Řazení je přesné a podvozek nerozhodí ani série následujících výmolů. Řízení je radost a patří k nejlepším v segmentu hatchbacků této třídy. Konektivitu pro bluetooth naladíte jednoduše na display, vámi oblíbené skladby do systému přenesete díky dvěma vstupům USB a dobití mobilu vám umožní jak výstup 12V, tak i zásuvka na 230V/120W.
Řízení na dálnici vám usnadní adaptabilní tempomat, který se jednoduše nastavuje a je přesný. Aktivní brzdový automat si můžete i manuálně nastavit, samozřejmě s mezními limity, které vás ani auto nebudou ohrožovat. Mrtvý úhel levého zrcátka vám také hlídá asistent, signalizace činnosti je na předním panelu a ohrožení vlevo jedoucím autem je signalizováno přímo v zrcátku svítící kontrolkou. Ruční brzda je elektrická s jednoduchým ovládáním.
Čeká Vás jeden z nejlepších Peugeotů posledních let s vyváženým motorem a podvozkem, které vytvářejí jisté jízdní vlastnosti a díky ostrým brzdám nebudete mít problém bezpečně zastavit.


Čím osloví vaše potomky?
Ty nejmenší úchyty Isofix pro dvě dětské sedačky. Bezpeční zavírání zadních oken se zastavením pohybu při doteku jejich ručiček. Pro větší je zde samostatný výstup 12V pro nabíjení mobilu, případně i zásuvka na 230V pro nabití tabletu či notebooku. Dospělí se k nim nebudou dozadu hrnout, neboť vzadu je méně místa nad hlavami a před koleny, než na předních sedadlech.
Popis odpovídá výbavovému stupni Allure (nejvyšší). Marketingová politika automobilky ale i základní verzi Acces vybavuje jako standard se 7 airbagy, tempomatem, manuální klimatizací, elektricky ovládanými skly a rádiem.
Nový Peugeot 308 vystoupil na vrchol svého segmentu.
Jinou cestou než ostatní Alpinisti.
Vsadil na erotickou kreativitou.

Praha, Jar. Švehla

 


 

Zpět