Tisková zpráva

07.11.2012 22:25

Besip - Mobility Club


     Spolupráce Besip s občanským sdružením Mobility Club přinesla
novou bezpečnostní kampaň pro vysokoškolské studenty s názvem "Etika a etiketa v dopravní mobilitě" aneb Tipy a triky jak na problémy v dopravě. Jde o přátelskou výměnu zajímavostí, informací, rad, světových novinek v oblasti bezpečného dopravního chování i aktuálních informací. Projekt vznikl v rámci vzdělávání pro konkurenceschopnost. V současné době se u absolventů VŠ považují za samozřejmost dovednosti, jako jsou profesní zdatnost, jazykové znalosti, počítačová gramotnost a řidičský průkaz skupiny B. Zároveň se vychází ze zjištění, že cca 80% studentů vysokých škol aktivně řídí při svém studiu automobil.
     První setkání se uskutečnilo s cca 60 studenty Technické fakulty České zemědělské univerzity na konci října a druhé setkání v prvním listopadovém týdnu na Dopravní fakultě ČVUT, kterého se účastnilo cca 170 studentů. Obsahem 90 minut trvajícího semináře byly čtyři nosná témata: Psychika a emoce při řízení vozu, Prazvláštní pravidla v dopravě, Software a hardware vozu a Zdraví za volantem. Jednalo se mimojiné i o zaměření se na prevenci nehod, nebezpečné úseky silnic, evidenci a statistiky PČR. Všechna témata byla prezentována multimediální a záživnou formou, pomocí komentovaných fotografií, kampaňových billboardů a krátkých tematických videospotů, týkajících se především cash testů, elektronických systémů bezpečnosti ve voze, aj. Na závěr každého semináře probíhala diskuse se studenty, byly ukazovány různé prvky pasivní bezpečnosti jak pro řidiče automobilů, tak motorkáře. Dále si studenti mohli vyzkoušet alkoholové a drogové testery, motorkářský helmy se zabudovanými prvky pasivní bezpečnosti, atd.
     Na základě okamžité písemné zpětné vazby bylo identifikováno, že zvolená forma prezentace a obsah semináře se setkal s 96% úspěchem. Závěrem je možné konstatovat, že projekt potvrdil zájem vysokoškoláků po bezpečnosti v dopravě a proto zaměření se na tuto cílovou skupinu nechce Besip opustit ani v příštím roce.

V Praze dne 7.listopadu 2012

 

 

 

 

Zpět